Routing API in combinatie met POI

De snelste of kortste route per fiets, te voet of met de auto én dat naar jouw favoriete bezienswaardigheden ofwel POI (places of interest)? Allemaal mogelijk met de nieuwe functionaliteit van GeodanMaps. In dit artikel lees je hoe deze routing API werkt en hoe deze de route berekend naar POI.

> Gratis uitproberen? Vraag hier jouw gratis Routing API aan.

Ingrediënten: Routing API & POI

Twee hoofdzaken die er nodig zijn voor het mogelijk maken van routeren van en naar POI zijn:

Routing API

Bereken routes, reistijdgebieden en meer kan met Geodan's sterk geoptimaliseerde routing service. Deze routing API kun je gebruiken met de verschillende netwerktypes voor auto's, (e)fietsen en voetgangers.

Points of Interest data

Snel inzicht in ‘Points of Interest’, nuttige locaties met hoge betrouwbaarheid uit vanuit de TomTom database. Dat kan dankzij de POI dataset van Geodan.

In deze data bevindt zich exacte locaties van onder andere standaard:

  • Supermarkten
  • Kinderdagverblijven
  • Restaurants/Horeca
  • Tankstations 

De dataset is in GeodanMaps aan te roepen vanuit handige zoekfunctie op de kaart. Tot slot is het ook mogelijk om de POI niet alleen in Nederland, maar ook met internationale dekking te ontvangen. De POI is namelijk per land leverbaar.

Hoe routeren van & naar Points of Interest?

Probeer het zelf! Ga aan de slag en vraag een gratis API aan.

> Gratis uitproberen? Vraag hier jouw gratis Routing API aan.

Wanneer je namelijk de ‘Routeren’- en ‘Routeren met meerdere locaties’-tool gebruikt in de GeodanMaps Viewer ben je gewend om de start-, tussen- en eindlocaties te selecteren. Dit door de bijbehorende adressen hiervan op te zoeken óf door met je muis in de kaart te klikken.

Maar sinds november 2021 is er een nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Vanaf november is hier een derde mogelijkheid aan toegevoegd, namelijk door de bijbehorende ‘Point Of Interest’ (POI) te selecteren.  

Reist je bijvoorbeeld van het kantoor van Geodan in Amsterdam naar het Klic-App-kantoor in Nieuwegein, dan kun je nu direct deze locaties intypen en hoef je niet meer de bijbehorende adressen apart op te zoeken.

Popular impact artikelen

  1. Reistijdgebieden maken

Onlangs bekeken