Reistijdgebieden maken

Eén van de vele toepassingen van de reistijdentabellen of Drive Time Matrixen die wij hebben, zijn het maken van reistijdgebieden. Wij berekenen de bereikbaarheid van een specifieke locatie op basis van reistijd en afstand. Of je nu met de auto, fiets of vrachtwagen reist.

Uitlegvideo over reistijd gebieden maken

Verschillende reistijden voor auto's, fietsers of vrachtwagens

De infrastructuur voor fietsers is anders dan die voor auto's. En een vrachtauto zal niet elk viaduct kunnen passeren. kortom alle reistijden van verschillende vervoersmiddelen zijn anders.

Daarom hebben wij de infrastructuur haarfijn in kaart gebracht om je altijd de beste weg te wijzen. En dat doen we voor je gehele wagenpark: van fiets, tot auto en vrachtwagen.

Teken reistijdgebied

Met behulp van GeodanMaps, kun je makkelijk reistijdgebieden maken. Zo weet je bijvoorbeeld precies is wat jouw servicebereik is of hoeveel klanten zich binnen 1 uur reistijd van jouw vestiging zitten. Waardoor je bijvoorbeeld kan inschatten en communiceren naar jouw klant binnen hoeveel tijd een fietskoerier op een bepaalde locatie arriveert.

Reistijd-isochroon

Hoe dit in elkaar steekt, heeft alles te maken met reistijd-isochronen. Een reistijd-isochroon geeft aan wat de reistijd is van of naar een plek met een bepaald vervoermiddel, oftewel: hoe ver men kan komen binnen een bepaalde reistijd?

Toepassingen van reistijd-isochroon

  • Om mobiliteitsbeleid te onderbouwen: Waar wonen onze medewerkers ten opzichte van onze kantoorlocatie of locaties en via welke modaliteiten of reismethoden en in welke reistijd kunnen ze hun werkplek bereiken?
  • Om fietsbeleid te kunnen formuleren: Hoeveel personeelsleden wonen bijvoorbeeld op 10 kilometer fietsafstand? Of op 20 kilometer e-bike-afstand?
  • Om de aanrijtijden van een dienstverlener door te rekenen: kan onze serviceorganisatie vanuit onze vestigingen het hele verzorgingsgebied bedienen binnen 20 minuten? En is dat nog steeds zo als we één of meer vestigingen sluiten?
  • Als hulpmiddel bij herhuisvestingstrajecten: Wat is de impact van een fusie op ons medewerkersbestand en waar kun je problemen verwachten bij het behoud van medewerkers door toenemende reistijden?
  • Als hulpmiddel bij veranderingen in mobiliteitsbeleid, parkeerbeleid, OV-beleid: Waar liggen kansen in het verbeteren, efficiënter of duurzamer maken van het totale woon-werkverkeer?

Popular impact artikelen

  1. Reistijdgebieden maken

Onlangs bekeken